Všechno

Messenger

19. 3. 2020 10:11

V dnešní době, kdy máme omezený pohyb, je každá zpráva pro nás velmi důležitá. Učíme se, jak pracovat s množstvím času, který máme, jak zpracovat tolik zpráv o koronaviru a ostatní nás dost možná nezajímá. Jsme často naštvaní a máme strach z toho, co bude dál. 

V této době myslím zvláště na lidi, kteří jsou doma sami, jsou opuštěni, nikoho blízkého nemají, nebo mají svoje příbuzné daleko v cizině či jinde a neumí pracovat s elektronikou a nemají tak přístup k dobrým zprávám. A právě jim je určena tato zpráva, dobrá zpráva o Ježíši Kristu, dobrá zpráva o církvi, že na ně myslí a nezapomněla na ně, dobrá zpráva o tom, že jsou kolem nich lidé, kteří pro ně něco udělají a myslí na ně, dobrá zpráva o tom, že Ježíš přemohl každý strach a každou nemoc. 

Messenger, je člověk, který nosí poštu nebo balíčky. Takovým Messengerem se může stát každý z nás. Jak na to? 

Pokud máte ve svém okolí nějakého člověka (babičku, dědečka, souseda, sousedku, paní nebo pána z kostela…), o kterém víte, že by takovou zprávu uvítal (chodí pravidelně do kostela nebo kdysi chodil…), tak mu vytiskněte připravenou zprávu, evangelium na každý den s malým komentářem a modlitbou, a vhoďte mu ji do schránky (začínáme na 4. neděli postní). Můžete přiložit i vlastně psanou zprávu pro daného člověka, nebo jim zavolat na mobil. Kreativitě se meze nekladou. 

Zprávu vhoďte do schránky samozřejmě jenom podle aktuálního nařízení vlády (psáno 18. 3. 2020), tedy, když půjdete nakupovat nebo do práce nebo do parku či přírody! 

Každý z nás se tak může stát Ježíšovým Messengerem a tak dostát úkolu jeho učedníka: „Jděte do celého světa a hlásejte evangelium.“ (srov. Mk 16,15)

Aktuální týden: 

Pro 7. velikonoční týden je radostná messig zde: 

https://drive.google.com/drive/folders/1UjK5KlkqnLlCTb3X0J6-MiELEzslFJLE

Přímluvy koronavirus:

https://drive.google.com/drive/folders/1UjK5KlkqnLlCTb3X0J6-MiELEzslFJLE

 

Je vhodné k dobré zprávě ještě přidat i pastýřský list otce biskupa Vojtěcha (pokud jste z brněnské diecéze, pokud z jiné, tak pastýřský list svého biskupa) zde:

https://www.biskupstvi.cz/storage/akt/12387.pdf?fbclid=IwAR0-FBL-tb39zsc4UfqaC4P8Q8kYWdcaUWnRVQC1B5-D94VHfPEb-P8xU9k

 

Zobrazeno 2584×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio