Všechno

Nový kus na trhu

23. 11. 2009 9:44
Rubrika: DCM Brno

Na DCM mají nové(ho) Patty(ho)


Na Diecézní centrum mládeže v Brně přibyl od srpna do týmu nový exponát do sbírky. Je stár úctyhodných 21 let, je drzý a fousatý a byl zapůjčen z Telčské farnosti, kde mu nikdo neřekne jinak než Patty a pan děkan po jeho odchodu vyvěsil černé prapory a vyhlásil celofarní smutek.

Jan Pavlíček (Patty) se narodil na Bílou sobotu 2. dubna 1988 společně se svým dvojčetem Terezkou. Odmalička strká prsty, kam nemá, a tak jednou strčil prsty i do zásuvky, kde dostal rovnou 380 voltů. Od té doby je doslova nabitý energií. Když o něj paní učitelka v páté třídě zlomila metrové dřevené pravítko, řekli si rodiče, že tak už to dál nejde a poslali ho ministrovat.
Honzíkovi se to zalíbilo natolik, že se postupem času vypracoval až k nejvyšším postům v tajuplné ministrantské hierarchii a několik let vedl ministrantské schůzky. Tím začal svou kariéru v Salesiánském klubu mládeže (SKM) Telč. Jezdil na chaloupky, organizoval víkendovky, v divadlech hrál lupiče, pána Boha nebo třeba vypravěče. No, dotáhl to až na místopředsedu klubu.
Od adventu po Vánoce se budí ze spaní se slovy: „Podej mi ráčnu, ten pařez jinam, tu ovci vejš…“ Na několik dní se totiž zavře s dalšími šikovnými dobrovolníky do kostela a buduje a staví Betlém. Účast bývá hojná, loni se sešli jednou i tři.
Před začátkem postní doby ho zase vidíte jen s mobilem u ucha. Ono totiž být hlavním organizátorem plesu SKM, kam se chodí pobavit až 400 lidí, není jen tak. Nejvíce starostí však přichází až po plese, kdy nespí i několik nocí. Ten zbylý alkohol se přece nevyleje, ne .
Potom přijdou Velikonoce a výzdoba sedmi telčských kostelů a přilehlých kaplí Jeníka nenechá klidným. Od pana děkana pochytil nejenom drzosti, ale i znalost kdejakých kvítek.
V mezidobí si konečně může hodit nohy nahoru a věnovat se všem neřestem. To mívá totiž pan děkan dovolenou a páni kaplani se střídají .

Když ho zrovna nevyhazuje pan děkan z fary, pan číšník z vinárny nebo pan učitel od maturity, věnuje se svým zálibám. Hraje poker, kulečník a volejbal, většinou v opačném pořadí a to v sobotu večer. Fandí Kometě Brno a čte Emaily z pekla, poslouchá maminku a český rock, má rád svoji přítelkyni, segedínský guláš a krtečka. Nemá rád naopak chlebovou polívku, škubánky a ranní vstávání.

Martina Kolmanová

Zobrazeno 3288×

Komentáře

xpatty

tak ho otiskneš v semtamu??

xPastelka

niiii, to bylo jen jako inspirace, tak mimojiný jsem tam donesla i paprsek :-)

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio